Smartphonescherm delen via Cisco Webex

smartphonescherm delen via Cisco Webex

๐™Š๐™ค๐™ค๐™, ๐™ ๐™–๐™ฃ ๐™™๐™–๐™ฉ ๐™ค๐™ค๐™ ?! ๐˜ฟ๐™–๐™ฉ ๐™ฌ๐™ž๐™จ๐™ฉ ๐™ž๐™  ๐™ฃ๐™ž๐™š๐™ฉ...!'

Online meeting smartphonescherm delen

Mijn mediawijsheid en digivaardig workshop-deelnemers zeggen dit vaak, maar nu zeg ik het zelf ook! Ik heb namelijk iets geleerd wat ik nog niet wist. Ik moest weten hoe ik mijn smartphonescherm kan delen tijdens een Cisco Webex meeting. Dit heb ik nooit eerder gedaan maar het zou moeten kunnen, toch?! Dat bleek ook zo te zijn.

Social media content

Ik werk vaak en veel vanaf mijn smartphone. Zo ook wanneer ik content maak voor social media, zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Voor deze content maak ik dan een combinatie van afbeeldingen waaraan ik bijvoorbeeld tekst, vormen, watermerk en emojiโ€™s toevoeg. Dit doe ik eenvoudig en makkelijk met enkel en alleen mijn smartphone en de opties vanuit de apps. Mensen gingen hierover opmerkingen maken en vragen stellen en zo is uiteindelijk het verzoek gekomen om een flits-sessie te geven. Ja zeggen was snel gedaan, maar weten hoe ik dat moest laten zien met Cisco Webex ging iets minder snel.

Foto grafisch vormgeven met smartphone

Smartphone scherm delen test

Voor mijn eerste test gebruikte ik twee smartphones en een selfiestick. Zo kon ik met de camera van mijn zakelijke smartphone (iPhone) het scherm van mijn privรฉ smartphone (Samsung Note8) in beeld brengen. Helaas was dit resultaat heel erg slecht. Niet alleen was een afbeelding erg vaag, maar ook de edit-knoppen waren erg onduidelijk. Deelnemers zijn blijkbaar hiermee niet geholpen. Dus er moest een betere oplossing komen.

Dit betekent zoeken, knopjes drukken, testen en diep zuchten. Altijd fijn dat er dan online veel te vinden is. Met behulp van de tips van 'The Squirrels Screen Mirroring Blog' heb ik de optie โ€˜scherm delenโ€™ in Cisco Webex geprobeerd vanaf mijn privรฉ smartphone (Samsung Note8). Dit gaf een prima resultaat! Het beeld is dan wel alles of niets: je ziet de gehele smartphone, zoals dit ook offline te zien is. Het is dus goed zichtbaar voor de deelnemers en dat is het belangrijkste.

Voor mijn eerste test gebruikte ik twee smartphones en een selfiestick. Zo kon ik met de camera van mijn zakelijke smartphone (iPhone) het scherm van mijn privรฉ smartphone (Samsung Note8) in beeld brengen. Helaas was dit resultaat heel erg slecht. Niet alleen was een afbeelding erg vaag, maar ook de edit-knoppen waren erg onduidelijk. Deelnemers zijn blijkbaar hiermee niet geholpen. Dus er moest een betere oplossing komen.

In 8 stappen smartphonescherm delen

In de Cisco Webex in slechts 8 stappen je smartphonescherm delen en meer ...

STAP 0: Open je Cisco Webex Meet op je (Android) smartphone.

STAP 1 : Klik op de drie puntjes.

STAP 2: Klik op 'Inhoud delen'.

STAP 3: Klik op 'Optimaliseren voor video'.

STAP 4: Klik op 'Nu starten'.

STAP 5: De melding 'Scherm wordt gedeeld' verschijnt.

STAP 6: Klik op het Webex icoon en er verschijnt een extra menu met 'Delen beรซindigen' in een rode rechthoek en 'Notitie' in een blauwe rechthoek.

STAP 6 smartphone screenshot Webex meet

STAP 7: Bij de optie 'Notitie' verschijnt onderin een extra menu met grafische opties. Om dit menu te sluiten moet je links bovenin klikken op de pijl naar links.

STAP 7 smartphonescherm via Webex

STAP 8: Om het scherm delen te beรซindigen klik je op het rode rechthoek 'Delen beรซindigen'.

STAP 8 smartphonescherm via Webex

Ik vond het redelijk eenvoudig en makkelijk om deze functionaliteit op mijn smartphone te gebruiken. Bij notities moest ik wel even zoeken hoe ik dit weer kon stoppen. Het blijft een kwestie van klikken en ontdekken! Op deze manier heb ik nu zelf ook weer iets nieuws geleerd. Stapje voor stapje kom ik zo wel steeds verder! Mediawijsheid ontstaat vaak stapsgewijs.

Dankzij mediawijsheid kun je op het gebied van mediagebruik WERK en ZELFONTPLOOIING:
- apparaten en software BEDIENEN
- toepassingen EXPLOREREN
- informatie VINDEN

Heb jij misschien al een betere oplossing gevonden om je smartphone scherm te delen via Webex, Zoom of Teams?
Of wil je misschien meer weten of over mijn digitale flits-sessie of workshops?
Plaats dan hieronder een reactie of neem gerust contact met mij op.

Groetjes Ellen

Ratings !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *